Martingale som strategi

Martingale är en spelstrategi som är mycket populär att använda till att spela i roulette. Det är en aggressiv strategi som går ut på att du dubblar din insats efter att ha råkat ut för en förlust. Vid vinst återgår du till den basinsats du bör ha valt innan du sätter igång med själva spelandet. Det rör sig med andra ord inte om någon invecklad strategi, utan det är snarare en mycket simpel och enkel sådan vilken du kan använda dig av även som nybörjare. Dessutom är det en strategi där den matematiska chansen att du ska gå med vinst uppgår till hela 99,1 %.

Tanken med Martingale är att du trots att du kan råka ut för en stor mängd förluster i början av spelandet i slutändan ändå kommer att gå med vinst. Det är därför en strategi där du spelar ett högt spel, så det gäller att du ser till att ha kapital för att täcka dina insatser.

Martingale sammanfattat

Martingale är som tidigare nämnt ett mycket enkelt spelsystem. Det består nämligen enbart av två regler. Dessa är att du höjer din insats vid förlust, samtidigt som du sänker den vid vinst genom att återgå till det basbelopp du satt innan du började med ditt spelande. Detta spelsätt, alltså att du höjer din insats när du förlorar, är känt som negativ progression. Systemet gäller dessutom enbart för jämna odds. Martingale används, som tidigare nämnt, främst till roulette. Det går dock även att använda till andra klassiska casinospel som blackjack, craps och baccarat.

Du spelar som sagt ett högt spel om du använder dig av Martingale. Detta är också något som bland många spelare anses vara spelsystemets främsta nackdel. Med andra ord anses Martingale innebära att du som spelare utsätter dig för en stor risk, samtidigt som du i gengäld får en liten belöning.